LIFT-AND-SHIFT TIL AZURE

Flytt IT-drift raskt og enkelt inn i skyen, uten å måtte redesigne applikasjoner eller avbryte arbeidsflyter

Er Lift-and-shift til Azure løsningen for din organisasjon?

Lurer du på hvilke fordeler metoden kan gi din bedrift? Ønsker du å migrere til Azure, men er usikker på hvilken migreringsstrategi som er best? IMEMO hjelper deg. Vi har flyttet og etablert bedrifter i Microsoft Azure siden 2019. Lift-and-shift er et trygt valg hvis du ønsker å flytte IT-driften din raskt og enkelt inn i skyen, uten å måtte endre applikasjoner eller avbryte arbeidsflyter. 

Hva er Lift-and-Shift?

Lift-and-shift er en migreringsstrategi som involverer å flytte data og applikasjoner fra en lokal plassering til Azure-baserte virtuelle maskiner i skyen. Mange velger denne migreringsstrategien fordi den er relativt rask og smertefri.

Lift-and-shift lar organisasjoner fortsette å kjøre applikasjonene sine i et nytt miljø i skyen med minimale endringer og forstyrrelser. Man får fordelen av Azures avanserte plattformfunksjoner, og skalerbarhet uten å måtte investere i ny arkitektur av applikasjoner, eller gjøre større endringer i design av dagens løsning.

Viktige fordeler med lift-and-shift:

  • Raskere og enklere migrering
  • Redusert risiko og kostnader
  • Minimal re-arkitektur og utviklingskostnader
  • Minimal eller ingen nedetid
Azure Solutions Architect
Lift-and-shift time

Når skal du velge lift-and-shift?

Lift-and-shift migrering til Azure er hensiktsmessig i mange scenarier:

  • der lokale infrastrukturkostnader må reduseres raskt
  • når datasenterleieavtaler er i ferd med å utløpe
  • når sikkerhetshull i eldre teknologi setter data og kunder i fare

Det er også et godt alternativ for organisasjoner som rett og slett ønsker å komme seg ut av arbeidet med vedlikehold av infrastruktur, slik at de kan fokusere på innovasjon.

Lift-and-shift er mye mer enn bare en "klipp-og-lim"-løsning – det er ofte et første skritt mot digital transformasjon. Mange organisasjoner velger å optimalisere IT-driften sin når de allerede kjører i skyen. Dette er fordi flytting til Azure sikrer kontinuerlig tilgang til de nyeste skyteknologiene.


Hvilke applikasjoner og arbeidsmengder er egnet for Lift-and-shift?

Enhver applikasjon kan løftes og flyttes til Azure, men noen er mer egnet enn andre. Ressurstunge systemer, som brukes til å behandle store data, kan kreve re-arkitektur for å oppnå full effektivitet. Arbeidsbelastninger med flere avhengigheter må kanskje også redesignes for å være mer skyvennlige.

Det viktigste er at ingen lift-and-shift migrering bør utføres uten å vurdere implikasjonene for sikkerhet og samsvar. Dette er grunnen til at mange organisasjoner velger å samarbeide med en erfaren IT-partner, som kan sikre at applikasjoner er skyklare og gir robust styring gjennom hele overgangen. Les mer om hva IMEMO tilbyr innen skytjenester her.

Les også Hva er Microsoft Azure og Azure Backup

Hvis du tror lift-and-shift kan være løsningen for din organisasjon så ta kontakt med IMEMO. Vi bistår gjerne din IT-avdeling eller din IT-leverandør for å støtte migrering til skyen. Vi blir gjerne også din IT-partner hvis du ønsker det.

IMEMO tilbyr velprøvde tjenester som effektivt kan redusere lift-and-shift risikoer og optimalisere skyforbruk. Vi tilbyr også opplærings- og rådgivningstjenester for å støtte sømløs migrering og sikre at overgangen er enkel, rask og sikker.

Ønsker du å bestille eller bli kontaktet, fyll inn i feltene under så hører du fra oss :-)