LIFT-AND-SHIFT TIL AZURE

Flytt IT-drift raskt og enkelt inn i skyen, uten å måtte redesigne applikasjoner eller avbryte arbeidsflyter

Er Lift-and-shift til Azure løsningen for din organisasjon?

Lurer du på hvilke fordeler metoden kan gi din bedrift? Ønsker du å migrere til Azure, men er usikker på hvilken migreringsstrategi som er best? IMEMO hjelper deg. Vi har flyttet og etablert bedrifter i Azure siden 2019. Lift-and-shift er et trygt valg hvis du ønsker å flytte IT-driften din raskt og enkelt inn i skyen, uten å måtte endre applikasjoner eller avbryte arbeidsflyter. 

Hva er Lift-and-Shift?

Lift-and-shift er en migreringsstrategi som involverer å flytte data og applikasjoner fra en lokal plassering til Azure-baserte virtuelle maskiner i skyen. Mange velger denne migreringsstrategien fordi den er relativt rask og smertefri.

Lift-and-shift lar organisasjoner fortsette å kjøre applikasjonene sine i et nytt miljø i skyen med minimale endringer og forstyrrelser. Man får fordelen av Azures avanserte plattformfunksjoner, og skalerbarhet uten å måtte investere i ny arkitektur av applikasjoner, eller gjøre større endringer i design av dagens løsning.

Viktige fordeler med lift-and-shift:

  • Raskere og enklere migrering
  • Redusert risiko og kostnader
  • Minimal re-arkitektur og utviklingskostnader
  • Minimal eller ingen nedetid
lift-and-shift
Lift-and-shift time

Når skal du velge lift-and-shift?

Lift-and-shift migrering til Azure er hensiktsmessig i mange scenarier:

  • der lokale infrastrukturkostnader må reduseres raskt
  • når datasenterleieavtaler er i ferd med å utløpe
  • når sikkerhetshull i eldre teknologi setter data og kunder i fare

Det er også et godt alternativ for organisasjoner som rett og slett ønsker å komme seg ut av arbeidet med vedlikehold av infrastruktur, slik at de kan fokusere på innovasjon.

Lift-and-shift er mye mer enn bare en "klipp-og-lim"-løsning – det er ofte et første skritt mot digital transformasjon. Mange organisasjoner velger å optimalisere IT-driften sin når de allerede kjører i skyen. Dette er fordi flytting til Azure sikrer kontinuerlig tilgang til de nyeste skyteknologiene.


Hvilke applikasjoner og arbeidsmengder er egnet for Lift-and-shift?

Enhver applikasjon kan løftes og flyttes til Azure, men noen er mer egnet enn andre. Ressurstunge systemer, som brukes til å behandle store data, kan kreve re-arkitektur for å oppnå full effektivitet. Arbeidsbelastninger med flere avhengigheter må kanskje også redesignes for å være mer skyvennlige.

Det viktigste er at ingen lift-and-shift migrering bør utføres uten å vurdere implikasjonene for sikkerhet og samsvar. Dette er grunnen til at mange organisasjoner velger å samarbeide med en erfaren IT-partner, som kan sikre at applikasjoner er skyklare og gir robust styring gjennom hele overgangen.

Hvis du tror lift-and-shift kan være løsningen for din organisasjon så ta kontakt med IMEMO. Vi bistår gjerne din IT-avdeling eller din IT-leverandør for å støtte migrering til skyen. Vi blir gjerne også din IT-partner hvis du ønsker det.

IMEMO tilbyr velprøvde tjenester som effektivt kan redusere lift-and-shift risikoer og optimalisere skyforbruk. Vi tilbyr også opplærings- og rådgivningstjenester for å støtte sømløs migrering og sikre at overgangen er enkel, rask og sikker.